Facebook profil

Den komplette Facebook billede dimensions guide

Når vi arbejder på de sociale medier og især Facebook kommer man ikke uden om og side med udfordringen omkring det rigtige billede format. Derfor har vi lavet denne side.

Facebook profil billede og dimensioner

I dette første afsnit vil vi se på den anbefalede størrelse på Facebook-profilbilledet for både din personlige profil og virksomhedsside. Vi vil også beskrive de optimale dimensioner for Facebook-profilbilleder til forskellige enheder.

Indledningsvis er det værd at nævne, at de faktiske dimensioner på dit profilbillede på de forskellige platforme er:

170 x 170 pixels på stationære enheder
128 x 128 pixels på smartphones
36 x 36 på de fleste telefoner og mobilbrowsere

Det gælder både Facebook-sider og profiler.

Du kan bruge både PNG- og JPG-filer til dit profilbillede. Men hvis du uploader et logo, skal du bruge en PNG-fil for at undgå pixelering.

Et billede på 170 x 170 px vil dog pixelere, når dit publikum klikker på profilbilledet og forstørrer det.

Derfor anbefaler vi, at du bruger et billede, der er mindst 400 x 400 pixels.

Det sikrer, at dit profilbillede har den rigtige opløsning på tværs af alle enheder. Det anbefalede billedformat er 1:1 som vil sige at bredte og højde er det samme mål.

Desuden er profilbilleder med Facebooks seneste redesign beskåret i en cirkulær form i miniaturebilledet. Sørg for at bruge et billede, der er centralt justeret eller har symmetrisk komposition.

Hvis du bruger et logo som profilbillede, skal du sørge for at ændre størrelsen på det på en almindelig baggrund for at give plads til den cirkulære beskæring.